1. místo
10.000Kč + 3 denní pobyt na rybářském hausbótu v hodnotě 19.000Kč* + putovní pohár
2. místo
7.000Kč + 2x víkendová povolenka v hodnotě 4.000Kč* + pohár
3. místo
4.000Kč + 2x 12hod povolenka v hodnotě 1.200Kč* + věcné ceny + pohár
4. místo
podložka + sak
Všechny zúčastněné týmy obdrží předplatné časopisu Český rybář na rok 2023.
Nejtěžší ryba závodu (kapr, amur)
Coppens pelety 20kg + 1x rybářská povolenka na 24hodin v hodnotě 800 Kč*
Nejtěžší jeseter (vložená soutěž)
2.000Kč + 1x rybářská povolenka na 24 hodin v hodnotě 800 Kč*
*Všechny povolenky a poukazy, které jsou součástí cen, mají platnost do 30.10.2023.
Časový harmonogram
pátek 30.9. 2022
7:15 - 8:00 registrace závodníku
8:00 - 8:15 losování lovných míst
8:15 - 9:30 přesun na lovná místa
9:30 - 10:00 povoleno krmení
10:00 začátek závodu
neděle 2.10.2022
12:00 ukončení závodu
13:30 slavnostní vyhlášení závodu
Závod se uskuteční na rybníku Velký Mastník ve Středočeském kraji v obci Martinice u Votic.
Rybník má rozlohu 9,7ha, je hluboký 1,5 – 5m, mírně bahnitý až písčitý, má pozvolný pravidelný spád
a travnatý břeh. Lovná místa jsou po obvodu celého rybníka, mimo koridor hausbótu.
Maximální počet týmů je 10.
Bodovanou rybou je kapr a amur od čisté váhy 6kg.
Boduje se pouze 5 nejtěžších ryb.
STARTOVNÉ je 7.500Kč za jeden tým.
Přihlásit se můžete zasláním emailu na velkymastnik@email.cz.
Do emailu uveďte jména členů týmu, kontaktní email a telefonní číslo.
Po obdržení potvrzujícího emailu od pořadatele závodu je nutné zaplatit zálohu
do 10dnů ve výši 3000 Kč převodem nebo vkladem na účet č. 1387880982/2700 .
Jako variabilní symbol je nutné uvést číslo mobilního telefonu (např. 111222333)
a do zprávy pro příjemce uvést název týmu či jména závodníků.
Zbývající část startovného se doplatí při registraci před závodem na místě.
Účast v závodu bude potvrzena až po přijetí startovného.
Storno podmínky:
Při odhlášení ze závodu do 15.9.2022 bude zaplacená záloha vrácena v plné výši.
V případě pozdějšího odhlášení propadá záloha ve prospěch pořadatele.
Pořadatel závodu:
NT21 Market Services s.r.o. | Spodní 7, Praha 5 – Lahovice, 159 00 | IČ 09369040
Ředitel závodu: Robert Eremiáš
Hlavní rozhodčí: Petr Spálenka
Rozhodčí: Eduard Poustka, Jiří Eifler
Pravidla závodu
(závod probíhá systémem chyť a pusť)
Soutěží se v 2-3 členných týmech. Všichni členové týmu mají stejná práva a povinnosti.
Minimálně jedna osoba z týmu musí být starší 18ti let.
Tým může do závodu nastoupit i po zahájení závodu.
V tomto případě bude u losování zastoupen nestrannou osobou, která za něho vylosuje při hlavním losování lovné místo. Losování místa, kde bude tým bez střídání a přestávky lovit, bude probíhat ve dvou kolech.
V prvním kole si týmy vylosují pořadí pro losování v kole druhém, kde se budou losovat konkrétní lovná místa, na kterých budou týmy po dobu závodů lovit. Krmení, nahazování, obsluhu prutů, zdolávání a podebírání ryby, můžou provádět výhradně jen členové týmu. Krmení během závodu je možné pouze za pomocí lopatky, kobry, praku, ruky, raketou (spombem). Jiné metody krmení, které zde nejsou jmenovány, jsou zakázány. Při krmení a nahazování nesmí závodník opustit svůj sektor. Zdolat rybu může závodník i mimo svůj sektor. Pokud ryba vjede do sousedního sektoru a nedotkne se sestavy sousedního týmu, může tento tým vznést protest, ale NEMUSÍ. Protest musí být vznesen neprodleně! V případě protestu nebude ulovená ryba bodově hodnocena.
Vstoupit do vody může závodník pouze při podebírání, a to výhradně před svým sektorem.
Označování lovných míst jakýmkoliv způsobem je zakázané.
Sondování dna-lovného místa je povoleno pouze markerem!
Zákaz zavážení nástrah i návnad jakýmkoliv způsobem. V době nepřítomnosti všech členů týmu nesmí být žádný z prutů nahozen. Na místě musí být vždy minimálně jeden člen týmu. Každý tým loví maximálně na 4 pruty, (feedery nejsou povoleny).
Každý z prutů maximálně s jedním návazcem a jedním jednoháčkem s PROTIHROTEM nebo MIKROHROTEM!!!
Minimální síla kmenového vlasce je 0,30 mm. Závodníci musí použít pouze průběžnou (únikovou montáž). Sestava musí být uzpůsobena tak, aby se v případě přetržení vlasce ryba bezpečně zbavila olova, nebo krmítka. Zákaz používání pletené šňůry (šokovky). Pletené návazce jsou povoleny. Olověné šňůry jsou zakázány. Bodovanou rybou je pouze kapr a amur od čisté váhy 6kg. Boduje se pouze 5 nejtěžších ryb. Váha ulovených ryb se sčítá. Počítá se pouze ryba, která je ulovena za tlamku - hlavovou část (nikoliv podseklá za ploutev, břicho atd...) Počítá se čistá váha po odečtení vážícího saku. Vážit se bude všem týmům stejným typem váhy. Každá ulovená ryba se při vylovení z vody musí položit a šetrně odháčkovat na mokré podložce. Vyhrává tým s největší váhou ulovených ryb. V případě stejné váhy ryb rozhoduje o pořadí váha nejtěžší ulovené ryby, následně los. Úlovky je nutné okamžitě po zvážení a zapsání do úlovkového listu vrátit do vody.
Lovné metody: pouze položená – vlasová metoda . Lovná metoda ZIG-RIG je ZAKÁZÁNA.
Maximální délka návazce je omezena na 50cm!!!
Povolené nástrahy: kukuřice, boilie, pelety, boilies těsta, dipy, umělé napodobeniny jmenovaných nástrah.
PVA materiál povolen! Krmítka povoleny! Srkačky přísně zakázány!!
Povolené návnady: boilies, pelety, method mix, vařený partikl. Za vařený partikl je považována i řepka. Tzn., že řepka bude vážena po uvaření (spaření), nikoliv v suchem stavu. Nesmí se chytat na pečivo, různé foukané kukuřice, puffi a jiné extrudy, červy, žížaly ani jiné živé nástrahy.
Co není dovoleno je ZAKÁZÁNO!!!
Rozhodčí má právo kdykoli během závodu zkontrolovat kteroukoli z udic závodníka.
Povinná výbava je podběrák min. 80 cm rameno, peán, podložka pod ryby, minimálně 1 sak na uchování ryb.
Dále je nutné, aby minimálně jeden člen týmu vlastnil mobilní telefon, který uvede při registraci jako kontaktní.
Je nutno zajistit si jeho provoz po celou dobu závodu.
Všichni účastníci závodu jsou povinni dodržovat během závodu provozní řád rybníka Velký Mastník.
Úhradou startovného závodník souhlasí s uvedenými pravidly. Závodníci se závodu účastní na vlastní nebezpečí!
Po celou dobu závodu bude pro závodníky k dispozici nabídka teplého a studeného občerstvení.